Hvad tilfældige møder kan føre til…
For snart et år siden mødtes Lars Mortensen (ejer og VVS-installatør i Smedefirmaet) og Christian Mosevang (CEO i stålvirksomheden Hosta Industries) tilfældigt på færgen mellem Göteborg og Frederikshavn. På sejlturen faldt de to ejerledere i snak om udfordringerne ved at være alene i en virksomhed, hvor man skal håndtere både drift og administration. Christian og Søren Mosevang, der sammen ejer Hosta Industries, havde i en periode været på udkig efter interessante samarbejder med virksomheder, hvor deres produktions- og ledelsesmæssige kompetencer kunne komme i spil. Smedefirmaet Lars Mortensen ApS var et godt match, og pr. 1. januar 2018 overtog Hosta Invest halvdelen af Lars Mortensens smedefirma.
 
Igennem samarbejdet kan Hosta Industries hjælpe Smedefirmaet med administrative opgaver, og det nye ejerskab skal sikre vækst og udvikling af Smedefirmaet og understøtte den kvalitet og service, som Lars Mortensen er kendt for. ”Udover fortsat fokus på VVS-arbejde med egen autorisation, er vi i gang med en udvikling af virksomhedens andre forretningsområder; stålarbejde til industrien samt til byggeri og private” siger Lars Mortensen.
 
Flere hænder og ny certificering

Smedefirmaet flyttede i foråret 2018 til Gørtlervej 12 i Hjallerup, hvor der er produktion, lager og kontor. Antallet af medarbejdere er vokset fra én til fire, heraf en nystartet VVS-lærling, og der er fortsat planer om at udvikle virksomheden. Et af de konkrete tiltag er en certificering indenfor byggeindustrien EN1090, som skal give nye muligheder indenfor produktion af bærende stålkonstruktioner. Det øgede antal medarbejdere betyder, at der er mulighed for at tilgodese flere kunders behov og samtidig udvide VVS-forretningen.
 
Nye tider synliggøres

At der er sket ændringer i Smedefirmaet er synliggjort gennem et nyt logo og øget fokus på kommunikation. Den klassiske smed, der har præget Smedefirmaet i mange år, er skiftet ud med et mere tidssvarende logo, og en ny hjemmeside skal skabe bedre kendskab til virksomhedens kompetencer. Det er stadig Lars Mortensen, der tegner virksomheden og er garant for den gode kvalitet, som han har leveret, siden han grundlagde virksomheden. ”Jeg gør det, jeg er god til – nemlig at levere den gode service og kvalitet. I det nye setup kan jeg fokusere endnu mere på det, fordi jeg har backup på økonomi, personale, salg og udvikling. Det gør, at jeg kan gøre det, jeg brænder for – at være der for mine kunder og have fokus på at finde den gode løsning” siger Lars Mortensen.